Pitaj doktora

Imate pitanja, nejasnoća, želite naše mišljenje.
Pošalji svoj upit doktorima.

Marijo Lozančić, dr. med. dent.Boris Lozančić, dr. med. dent.

Pitanja i odgovori


 • Kako dobiti vašu ponudu?
 • Je li prvi pregled kod vas besplatan?
 • Koji su načini plaćanja?
 • Postoji li garancija na vaše usluge?
 • Koje je radno vrijeme?
 • Da li u Dental Centru Lozančić postoje Hitne intervencije vikendom i blagdanima?
 • Koji su mogući načini plaćanja?
 • Ima li nekih popusta u vašem dental centru?
 • Kada prvi put posjetiti stomatologa?
 • Koliko često posjetiti stomatologa?
 • Zašto nam se zubi kvare?
 • Što je zubni implantat?
 • Zašto se odlučiti za implantat?
 • Jeli postupak ugradnje implantata bolan?
 • Hoće li čišćenje kamenca oštetiti caklinu?
 • Koji su simptomi parodontitisa?
 • Koje su prednosti bijelih plombi/ispuna osim estetike?
 • Nedostaje mi nekoliko zubi, kako riješiti problem?
 • Koliko dugo traje izbjeljivanje?
 • Je li izbjeljivanje oštećuje zube?
 • Imate li facebook stranicu?
 • Kako mogu saznati cijene vaših usluga?
Kako dobiti vašu ponudu?

Našu ponudu možete dobiti na dva načina, tako da nam pošaljete vaš ortopantomogram (panoramski radiogram vaših zubi koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci) ili da dođete kod nas na prvi pregled. Bez ortopantomograma ili prvog pregleda ne možemo vam napraviti ponudu.

Je li prvi pregled kod vas besplatan?

Prvi pregled u našem centru je besplatan. Prvi korak svakog pregleda je snimanje ortopantomogramom iz kojeg vidimo stanje obiju čeljusti. Nakon pregleda i kratkog razgovora s doktorom dobiti ćete pismenu ponudu na kojoj će jasno biti označeni radovi koje vam predlažemo i prijedlog rasporeda zahvata.

Koji su načini plaćanja?

Plaćanje možete izvršiti gotovinom i kreditnim karticama (jednokratno i obročno). Cijena pojedinog zahvata može varirati u odnosu na iskazani cjenik.

Postoji li garancija na vaše usluge?

U našem centru pacijenti imaju garanciju na sve radove koji su napravljeni kod nas, uz redovne kontrole i pravilno održavanje.

Koje je radno vrijeme?

Radno vrijeme je pon, sri, pet 07:00 – 14:30 ; uto, čet  13:00 do 20:30.
Rad sa pacijentima pon, sri, pet 08:00 – 14:00, uto, čet  14:00 do 20:00.

Da li u Dental Centru Lozančić postoje Hitne intervencije vikendom i blagdanima?

Da Dental Centar Lozančić ima u svojoj ponudi  i hitne intervencije vikendom i blagdanima. Kontakt broj u tim slucajevima je 091 535 2353.

Koji su mogući načini plaćanja?

Osim gotovinskog plaćanja nudimo mogućnost plaćanja Maestro, American Expres, Diners i Mastercard karticama.

Kartično plaćanje na rate:

Diners: 2-12 (bez kamata), 13-60 (potrošački kredit)
American Express: 2-12 (bez kamata), 13-60 (potrošački kredit)
Maestro Erste banke: 2-12 (bez kamata)
Maestro PBZ: 2-12 (bez kamata)
Visa PBZ: 2-12 (bez kamata)

Ima li nekih popusta u vašem dental centru?

Naravno, kod nas imate znatno povoljnije modalitete plaćanja usluga, pozovite nas i detaljno se informirajte.

Kada prvi put posjetiti stomatologa?

Prema preporuci brojnih stomatoloških udruga diljem svijeta, poželjno je dijete odvesti stomatologu već u dobi od jedne godine, a u svakom slučaju prije nego što ono nužno zatreba stomatološko liječenje. Zašto tako rano? U dobi od jedne godine, dijete je već dobilo nekoliko zuba (sve sjekutiće, te možda prve kutnjake) i sve više upoznaje okolinu oko sebe. Stoga je to idealno vrijeme da se dijete prvi put susretne s okruženjem kakvo pruža stomatološka ordinacija i osjeti kako je to kada stomatolog gleda u usta. U ovoj dobi su zubi najčešće zdravi i očuvani te nema potrebe za potencijalno neugodnim ili bolnim stomatološkim zahvatima u ustima.

Koliko često posjetiti stomatologa?

Ovo je pitanje koje često možemo čuti u razgovoru s našim pacijentima. Na žalost u našemu društvu sasvim je uobičajeno da se stomatologa posjećuje samo onda kada je krajnje vrijeme, odnosno kad zub zaboli. No zaboravlja se ona stara narodna “bolje spriječiti nego liječiti”.

Ovisno o stanju u vašim ustima sam stomatolog će odrediti koliko biste ga često trebali posjetiti. Oralno zdravlje, pa tako i pojavnost nekih patološki procesa u ustima i zubima je sasvim individualno. Zbog kontrole zubnog kamenca stomatologa bi trebalo posjećivati najmanje 2 puta godišnje. Osobe koje su sklone karijesima (ukoliko se karijesi pojavljuju unatoč dobroj higijeni) stomatologa bi trebale posjećivati češće.

Ne smije se zaboraviti i to da se razne bolesti organizma mogu najranije uočiti u usnoj šupljiti pa tako pomoć ili pregled stomatologa ne bi trebao biti usko vezan samo uz zubobolju ili zubni kamenac. Bilo kakva promjena u ustima (kvržica, bol, zadah, promjena boje desni itd.) znak je da nazovete svog stomatologa i naručite se na pregled. Svako odgađanje rutinske kontrole može dovesti do komplikacija, a sanacija istih može biti neugodna i skupa.

Zašto nam se zubi kvare?

Kvarenju zubi najviše pogoduju namirnice i pića koje sadrže ugljikohidrate, znači šećere i škrob. Bakterije koje žive u usnoj šupljini za svoju prehranu također koriste ugljikohidrate, pri čijoj se razgradnji stvara kiselina koja nagriza zubnu caklinu. Oštećenje zubne cakline omogućuje gubitak minerala kalcija i fosfora, dvaju najvažnijih minerala od kojih su zubi građeni. Tako počinje proces kvarenja zubi. Izloženost kvarenju zubi to je veća što se češće konzumiraju slatkiši, zaslađeni napici i namirnice koje se lako lijepe za zube, posebice ako ih se jede između glavnih obroka.

Što je zubni implantat?

Zubni implantat je zamjena za izgubljeni korijen zuba. Izrađuje se od titana i zbog svoje biokompatibilnosti ne dolazi do odbacivanja.

Zašto se odlučiti za implantat?

U slučaju nedostatka zuba ugradnja implantata pred izradom mosta ima prednosti budući da se susjedni zubi ne moraju brusiti (ostaju očuvani), oni služe kao nosači budućeg mosta ili krunice, nema potrebe za izradom privremenih zubi i uzimanjem otisaka. Postupak je jednostavniji i ugodniji za pacijenta. U slučaju nedostatka svih zuba ugrađuje se više implantata kojima se poveže cirkularni most.

Jeli postupak ugradnje implantata bolan?

Ne. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji isto kao kod uobičajenog vađenja zuba. Nakon zahvata sluznica je malo natečena, ali uz upotrebu analgetika i stavljanjem hladnih obloga slijedeći dan možete ići na posao.

Hoće li čišćenje kamenca oštetiti caklinu?

Redovito čišćenje zuba od kamenca i mekih zubnih naslaga je obavezno kako bi spriječio nastanak i razvoj parodontitisa. Pacijenti koji su skloni nastajanju kamenca moraju naravno češće ići svom stomatologu na profesionalno čišćenje zuba. Međutim to nikako neće oštetiti caklinu jer se odstranjivanje kamenca provodi isključivo ultrazvučnim aparatom koji svojim vibracijama a ne brušenjem, brzo čisti zubni kamenac, dok trajanje postupka ovisi o količini kamenca.

Koji su simptomi parodontitisa?

krvarenje prilikom četkanja
crvenilo i nelagoda na upalnom mjestu
neugodan zadah iz usta
povlačenje desni
klimanje zubi

Koje su prednosti bijelih plombi/ispuna osim estetike?

Nekada se zub nakon čišćenja karijesa zatvarao isključivo amalgamskim ispunom („crnom plombom“). Radi žive u sastavu amalgamskog ispuna i estetske neprihvatljivosti ovog materijala, gotovo se više i ne koristi. Umjesto njega koriste se kompozitni ispuni (tzv. bijele plombe) koji osim drugačijeg sastava, imaju neospornu estetsku prednost, a da su istovremeno također vrlo čvrsti i izdržljivi. Međutim, najvažnija prednost kompozitnih ispuna je to što za njihovo ležište u zubu ne treba preparirati više od onoga što sam karijes određuje, odnosno maksimalno se štedi zdravo zubno tkivo i čisti se samo ono razoreno karijesom. Kod amalgamskih ispuna nužna je preparacija kaviteta točno određenog oblika i dimenzija.

Nedostaje mi nekoliko zubi, kako riješiti problem?

Danas u modernoj estetskoj i restorativnoj stomatologiji postoji niz rješenja kako nadomjestiti zube koji nedostaju. Opcije su mostovi, proteze ili implatanti. Pozovite nas i dogovorite svoj pregled.

Koliko dugo traje izbjeljivanje?

U ordinaciji izbjeljivanje traje 45 minuta do 1 sat.

Je li izbjeljivanje oštećuje zube?

Izbjeljivanje dokazano ne oštećuje zubnu caklinu. Poslije izbjeljivanja moguće je da su zubi osjetljiviji, no to ubrzo prestane.

Imate li facebook stranicu?

Poštovani imamo facebook stranicu: Dental Centar Lozančić

Kako mogu saznati cijene vaših usluga?

Poštovani, možete nas posjetiti u ulici Zvonimirova 11 u Kninu ili nas pozvati na 022 550 068 te saznati sve željene informacije. Cjenik se nalazi  i na našim web stranicama.
Naši kontakti


ADRESA

DENTAL CENTAR LOZANČIĆ
Zvonimirova 11
HR – 22300 KNIN


WEB

info@dcl.hr
www.dcl.hr


TELEFON

Tijekom radnog vremena
+385 22 550 068
+385 91 535 2353
+385 91 792 2729Postavi pitanje doktorima


  Ime i prezime (obvezno)

  Godina rođenja (obvezno)

  Vaše pitanje

  Kontaktiraje nas

  Za Vaš prvi pregled nazovete broj +385 22 550 068 ili nas kontaktirajte putem našeg obrasca za online naručivanje.


  ONLINE UPIS

  Postanite naš korisnik upisom putem online obrasca.  REZERVIRAJTE TERMIN

  Rezervirajte termin za Vaš pregled.  Pratite nas

  Pratite nas na društvenim mrežama.  Dental Centar Lozančić © Sva prava pridržana 2021.